Anonymous Login
2019-06-25 16:40 PDT

View Issue Details Jump to Notes ]
IDProjectCategoryView StatusLast Update
0000983v3.0 Release[All Projects] Generalpublic2013-08-28 11:24
Reportersasquatch58 
Assigned Topedroa 
PriorityhighSeveritymajorReproducibilityalways
StatusclosedResolutionfixed 
Product Version 
Target VersionFixed in Version3.0.0 
Summary0000983: User creation fails
DescriptionSystem created by copying existing database, running install and creating config file only. Admin and one user already existed in database.
Attempting to create additional user (fred) fails with
Fails with message Unknown column 'perm_func' in 'field list'
logs show -
[Mon Sep 26 22:06:58 2011] [error] [client 192.168.1.3] /opt/web2dev/classes/w2p/Database/Query.class.php(1128): query failed(INSERT INTO `users`(`user_id`,`user_username`,`user_password`,`user_type`,`user_contact`,`perm_func`) VALUES ('0','fred','2697359d57024a8f41301b0332a8ba39','0','5','addLogin')) - error was: <span style="color:red">Unknown column 'perm_func' in 'field list'</span>, referer: http://192.168.1.10/web2dev/index.php?m=admin&a=addedituser
but a Contact is created for the use.
Also cannot create User from existing Contact.
Additional InformationUbuntu 10.04.1 LTS 64bit fully patched.
System timezone set to Pacific/Auckland & linked to ntp.
Testing information:
Using svn to pull current development versions from sourceforge
- config.php points to existing database ie did not create dayabase on install but used a copy of an existing one
- database updates applied
- Documentation, Importers, Exporters, Holiday modules added
- includes and files & files/temp set to permission 777
TagsNo tags attached.
Attached Files

-Relationships
related to 0000984closedpedroa User changing password fails 
+Relationships

-Notes

~0002231

kareljj (reporter)

The same happens with a clean install, no users can be added.

If the column 'perm_func' is created manually in the users table, the user is created and the column is populated with 'addlogin' but the user roles are not assigned. The system ends on a white page. If the roles are then manually assigned everything seems to work.

~0002237

trevormorse (manager)

This is the same issue as 984 - http://bugs.web2project.net/view.php?id=984

~0002245

pedroa (administrator)

Fixed on SVN files are:

/trunk/do_user_aed.php
/modules/admin/admin.class.php

The first file fixes issue with creating external users
Second file fixes this specific bug

Cheers,

Pedro A.
+Notes

-Issue History
Date Modified Username Field Change
2011-09-26 02:31 sasquatch58 New Issue
2011-09-27 23:47 caseydk Priority normal => high
2011-10-03 00:40 kareljj Note Added: 0002231
2011-10-03 18:23 trevormorse Relationship added related to 0000984
2011-10-03 18:23 trevormorse Note Added: 0002237
2011-10-03 18:24 trevormorse Assigned To => trevormorse
2011-10-03 18:24 trevormorse Status new => confirmed
2011-10-06 03:41 pedroa Status confirmed => assigned
2011-10-06 03:41 pedroa Assigned To trevormorse => pedroa
2011-10-06 03:42 pedroa Note Added: 0002245
2011-10-06 03:42 pedroa Status assigned => resolved
2011-10-06 03:42 pedroa Resolution open => fixed
2013-08-28 11:13 caseydk Fixed in Version => 3.0.0
2013-08-28 11:24 caseydk Status resolved => closed
+Issue History